Kontakt os +45 48 48 13 71

Ianalyze

Hos Fredensborg Briller kan du få foretaget en øjenscanning i vores 'iAnalyzer' for AMD og sukkersyge. 

i Analyze software løsning er udviklet med henblik på specielt optikere, privatpraktiserende læger og andet sundheds fagligt personale, der med softwaren får foretaget en grundig analyse af fundusbilleder med henblik på forebyggelse af Diabetes, AMD der kan resultere i nedsat syn og i værste fald blindhed.

iAnalyze samarbejder med Health Intelligence der har klinikker flere steder i England, de screener, analyserer og diagnosticerer over 1,500,000 Diabetikere i England. Health Intelligence bruger Fysiske gradere ( mennesker) til at analysere billederne.

Fordelen ved at bruge menneskelige gradere til at udføre screeningerne er at alle billeder bliver gennemgået efter samme standard og skulle der være tvivl, vil billedet blive vurderet af yderligere personale.

Scanningen koster 350 kr. Ring og bestil tid tlf. 48 48 13 71

Fakta om Diabetes:

Diabetes er en sygdom, der er hastigt stigende, og tal viser at antallet af type 2 diabetikere stiger med 20 % inden 2020, desværre er antallet af uddannede øjenlæger stigende kun med ca. 2%.

Diabetes kan medføre blindhed, hvis den ikke opdages i tide.

Omkostningerne for en nyblind Diabetiker det første år koster staten mindst 1 million kroner.

Det skønnes, at omkring 200.000 danskere går rundt med type 2 diabetes uden at vide det, og at op mod 750.000 danskere skønnes at have forstadier til type 2 diabetes. Her af estimerer diabetesforeningen, at 30-40 % af prædiabetikere vil udvikle type 2-diabetes inden for 3-5 år.

I 2025 vil op mod 600.000 danskere have diabetes. Dette er et konservativt estimat, da det ikke medregner de godt 200.000, der på nuværende tidspunkt ikke er diagnosticeret. (Kilde: www.diabetes.dk).

Det kostede sygehusene over. 7 mia. kr. om året at behandle diabetikere. Diabetes koster det danske samfund omkring 86 mio. kr. om dagen. Der er således et stort potentiale i at igangsætte tidlig opsporing, forebyggelse og behandling (Kilde: www.diabetes.dk).

 

Fakta om AMD:

AMD er en alvorlig sygdom 2/3 af de danskere som bliver erklæret blinde i Dansk Blindesamfund, har AMD som sygdomsårsag. Sygdommen er således i Danmark og i den vestlige verden den hyppigste årsag til blindhed og svagsynethed. Ca. 12% af  i alderen over 60 år rammes af AMD. I aldersgruppen over 75 år er tallet steget til 40%.

Der skelnes mellem våd og tør AMD. 85% af AMD-patienterne har den tørre form af AMD, som ikke kan behandles med laser eller farmakologisk. I denne gruppe kan man dog ved stærk optik hjælpe mange personer. ( kilde. Niels Vesti Nielsen. )

Er du i tvivl om noget? Ring, skriv eller kig forbi butikken

Find os her